keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Tekniikkakymppi #9 Vino telinekortti

Toiseksi viimeistä tekniikkahaastetta viedään! Vino telinekortti tunnetaan englanniksi nimellä twisted easel. Tässä korttimallissa neliökorttipohjan kansi taitetaan kulmasta kulmaan sisäänpäin ja kolmio nostetaan pystyyn jalustaksi muuttuvaa takakantta vasten. Seisovaan kolmioon kiinnitetään uusi kansilaatta, jonka pystyssä pysyminen varmistetaan kiinnittämällä jalustaan jokin kohollaan oleva osa. Täältä löydät esimerkiksi ohjevideon.

Tätä haastetta sponsoroi Heidin Korttipaja. Vielä kerran Tekniikkakympin osallistumisohjeet täällä.

DT-työt:

Sanna

 Anu-Riikka


sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Tekniikkakymppi #8 Kakkupaperilla maskaaminen

Kahdeksannessa Tekniikkakymppihaasteessa käytetään kakkupaperia maskina. Voit käyttää valmista kakku- tai kupinaluspaperia, tai jos sinulla on kakkupaperistanssi, saat tehtyä sellaisen itse vahvemmasta paperista. Pidä kakkupaperia paikallaan ja töpötä sen reunoille ja reikien läpi mustetta esimerkiksi tämän ohjevideon tapaan. Vaihtoehtoisesti voit myös suihkia maskin läpi väri- tai kimallevärisuihkeita tai sivellä maalia, mutta näillä käyttötavoilla ohut kakkupaperi saattaa päästä väriä lävitseen tai revetä helposti. Poista kakkupaperi lopuksi ja koristele kortti valmiiksi.
Tätä haastetta sponsoroi Näpsäkkä. Ja muistutus Tekniikkakympin säännöistä täällä.

DT-työt:


keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Tekniikkakymppi # 7 Lautasliinalle leimaaminen

Tekniikkakymppi on edennyt jo seitsemänteen haasteeseen. Vielä jaksaa, eikös vain? Tässä haasteessa käytetään kortissa lautasliinaa, johon on leimattu kuvio tai tekstiä. Voit käyttää joko valkoista tai värillistä lautasliinaa, tai mikä ettei kuviollistakin! Irrota käyttöösi vain yksi kerros liinasta, sillä niitä on yleensä kaksi tai kolmekin. Voit joko leimata ja kiinnittää liinan paperille suorana, tai voit halutessasi rypistää paperin leimaamisen jälkeen ja kiinnittää sen hiukan ryppyisenä saadaksesi silkkimäisen efektin (faux silk; ohjevideolla tätä tekniikkaa on käytetty silkkipaperille).

Lautasliinan kiinnittämisen paperille on eri tekniikoita. Jos käytät perinteistä servettilakkaa tai liimavesiseosta, saat läpikuultavan lopputuloksen. Huomaathan, että tällöin leimamusteen kannattaa olla vedenpitävää. Kaksipuolinen kontaktimuovi tai liimaharso käyvät kiinnittämiseen myös, tai voit kokeilla tuorekelmukiinnitystä leivinpaperin ja silitysraudan avulla tämän videon ohjeilla.

Sponsorina tässä haasteessa toimii Lumikellot. Täällä sääntökertaus Tekniikkakympin haasteisiin.

DT-työt:

tiistai 19. huhtikuuta 2016

Kiertävämateriaalikuori 3. postaus ja materiaaleista syntyneitä töitä

Tämän postauksen piti olla auki jo 15.4. perjantaina. Silloin tapahtui paljon, mutta aivan muualla kuin täällä. :) Nyt siis kuitenkin on jo  kolmannen postauksen aika ja olen saanut viestiä, että kuori kiertää kierrostaan reilusti etuajassa.

Tämän postauksen alle siis odotan rinkiläisiltä linkkejä korteistaan, joiden tekemisessä on käytetty kiertävänmateriaalikuoren sisältöä. Hui ihan jännittää :) Käykäähän muutkin lukijat kurkkimassa ja kommentoimassa aikaansaannoksia. Ihanaa askartelun täyteistä kevättä.

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Tekniikkakymppi #6 Glitterkuviot

Nyt saa säihkyä! Tästä videosta löydät ohjeen siitä, kuinka kaksipuolista teippiä ja kimallejauhetta käyttämällä saa tehtyä kimaltavia kuvioita kortteihin. (Videon lopussa neuvottu kimallevarjostus ei ole välttämätön.) Jos sinulla ei ole stanssauslaitetta, voit leikata kuvion myös käsin ennen kimalteen lisäämistä. Irtokimalteen puuttuessa voit käyttää myös embossausjauhetta, mutta ole silloin varovainen, ettei kaksipuolinen teippi lähde sulamaan kuumennusvaiheessa!
Tekniikkakymppiin osallistutaan tällä tavalla. Sponsorina kuudennessa haasteessa toimii Kirjokas.

 DT-työt:

Anu-Riikka

lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kesäkussa aukeaa uusi-vanha -haaste

Hei kaikki ihanat!

Olen palanut pitkän tauon jälkeen Kk-tiimin ylläpitotehtäviin. Vielä en aivan täysillä osallistu kuitenkaan ylläpitoon, sillä luon parhaillaan minulle rakasta ja tuttua, Leimaillaan ja väritellään -haasteblogia. Haluan kuitenkin ilmoittaa että palanut olen ja tarkoitus olisi aloittaa kesäkuussa jo sata lasissa. Nyt saa mennä haasteblogiin jo ilmoittautumaan sen lukijaksi. Blogi on olemassa vaikkakin paljon on vielä tekemistä. Esittelen itseni blogissa tarkemmin.

Tervetuloa vanhat ja uudet leimailuun sielunsa menettäneet lukijat.

Jos sinua kiinnostaa haasteen Dt-paikka, niin lukaseppas vielä muutama rivi.

Haluatko mukaan Dt-tiimiin?

Kesäkuussa starttaa pitkän tauon jälkeen leimaillaan ja väritellään-haaste. Olen tosiaan palannut ja alan vetämään minulle tuttua haastetta. Etsin nyt haasteeseen innokkaita kortteilijoita joiden intohimona on leimailu ja väritys. Oletko se kenties sinä?

Tiimiin on saatavilla 3 idearikasta ja innokasta kortteilijaa. Pesti kestää vuoden kerrallaan ja aloitus olisi heinäkuussa. Facebookiin olisi tarkoitus perustaa salainen ryhmä Dt- porukalle yhteydenpitoa varten. Ehtona se ei kuitenkaan ole haettaessa Dt- paikkaa. Sähköpostikin kulkee.

Miten haen paikkaa?

Virallinen haku tapahtuu leimaillaan ja väritellään- blogin puolella mutta tässä muutama pointti.

Tee upea kortti jossa on käytetty itseleimattua tai digikuvaa jonka itse olet värittänyt. Kortin aihe muutoin on vapaa.

Olisi ihanaa kun tekisit kortin sinuLle rakkailla elementeillä ja sinulle ominaisella tyylillä. Sillä, "pikku jutulla" mikä tekee sinusta sinut. Mistä olet tunnettu tai haluat tulla tunnetuksi. Leimailu ja väritys ehdoton edellytys.

Aikaa tehdä Dt-kortti on toukokuun 31.päivä klo 12.00.
Haaste alkaa pyörimään kesäkuussa mutta Dt-tiimi aloittaa heinäkuussa!

Mitä odotat? Nyt kiireenvilkkaa osoitteeseen http://leimaillaanjavaritellaan.blogspot.fi

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Tekniikkakymppi # 5 Aukkokortti reunakoristeilla

Puolivälissä jo mennään! Viidenteen Tekniikkakympin haasteeseen voit käyttää valmista ikkunakorttipohjaa, tai voi leikata kortin kanteen aukon itse esim. stanssilla. Pääasia on se, että aukon reunakoristelut ulottuvat reilusti aukon päälle. Tästä ohjeesta näet esimerkin siitä, millaista vaikutelmaa haemme.

Sponsorina tässä haasteessa on Kruununjalokivi. Tekniikkakympin osallistumisohjeet täällä.

DT-kortit:




sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Tekniikkakymppi #4 Pistely

Tekniikkakymppi on päässyt hyvään vauhtiin, ja nyt siirrymme taitteluista toisenlaiseen haasteeseen. Neljännessä haasteessa pistellään paperia neulalla. Pistelyn toteuttamiseen tarvitset neulan ja pehmeän pistelyalustan, esim.styroxin tai vaahtomuovin palan. Jos käytät silmäneulaa, sen tylpän pään voi sormien suojaamiseksi painaa ennen työn aloittamista esim. pieneen pyyhekumiin. Kannattaa myös suojata pöydän pinta pehmeän alustan alta jollakin kovalla levyllä. Ohjevideoita voi hakea termillä paper piercing. Tässä muutama esimerkki, joista ajatus tulee selväksi; näitä ei siis tarvitse jäljitellä orjallisesti:
- pistelytyökaluilla
- vapaalla kädellä

Ideana on siis tuottaa korttiin kuviollista struktuuripintaa reikiä pistellen. Kuviot voi pistellä suoraan vapaalla kädellä, tai voit ensiksi piirtää, leimata tai tulostaa kaavan suttupaperille, jonka kiinnität työskentelyn ajaksi pisteltävän paperin päälle. On myös olemassa pistelyyn tarkoitettuja kuviolevyjä, joita saa ilman muuta käyttää! (Kuvio)viivaimen, sabluunan tai stanssin reunojakin voi pistellen koettaa seurata. Langaton ompelukonekin on yksi mahdollisuus, mutta huomioithan, että paperi tylsyttää koneen neulan nopeasti!

Ohjeet Tekniikkakymppiin osallistumiseen täällä. Sponsorina tässä haasteessa toimii Heidin Korttipaja.
DT-työt:

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Tekniikkakymppi #3 Tilkkutäkkitaittelu

Vielä yksi taitteluhaaste, jonka jälkeen siirrytään toisenlaisiin tekniikoihin. Kolmannessa Tekniikkakympin haasteessa tehdään pieni, mutta tilkkutäkkimäisesti suureksi avautuva kortti. Täältä löytyy ohjevideo, josta saa yleiskäsityksen korttimallista. Tarkempi video mittojen kanssa espanjankielisellä ohjeistuksella ja englanninkielisellä tekstityksellä on puolestaan täällä. Taittelu on helpompaa, miltä näyttää!

Villakeijun Johanna teki haasteeseen osallistuessaan myös selkeän suomenkielisen ohjeen, jota hän antoi luvan käyttää:

Sponsorina tässä haasteessa toimii Näpsäkkä. Sääntömuistutus täällä.

DT-työt:

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kiertävämateriaali kuori 2. postaus



   Materiaalikuoren rinki täyttyi hienosti. Yriti aikataulutuksessa ottaa huomioon toivomanne ajan, ja nyt huomiottehan, että kuori jatkaa matkaa viimeistään listalla olevana päivänä. Sama lista osoitteineen löytyy kuoren mukana - muistakaa postittaa sekin aina eteenpäin. Toivottavasti en kauheasti sählännyt tässä osoite asiassa. Nimimerkit ovat hieman haastavia. Kuori menee postiin huomenna.

    Kommentoikaa tähän alle, kun saatte kuoren ja kun lähetätte sen eteenpäin. Avaan 15.4. "Kiertävä materiaalikuori 3. postaus" jonka alle toivon teidän linkittävän kuvat tekemistänne korteista. 


1.      Anja /Alice K
Postitus eteenpäin viimeistään 18.4.2016
2.  Sirpa
Postitus eteenpäin viimeistään 2.5.2016
3.  Sisko
Postitus eteenpäin viimeistään 16.5.2016
4.      Vuokko/ Anemone
Postitus eteenpäin viimeistään 30.5.2016
5.      Nina /Ninni
Postitus eteenpäin viimeistään 13.6.2016
6.      Anne/ Ansku
Postitus eteenpäin viimeistään 27.6.2016
7.      Mira / Pieni Sisustaja
  Postitus eteenpäin viimeistään 11.7.2016 
8.      Katja T
Postitus eteenpäin viimeistään 25.7.2016
9.  Katja H
Postitus eteenpäin viimeistään 8.8.2016
10.  Anu-Riikka 


Tekniikkakymppi #2 Keinukortti

Tervetuloa toisen Tekniikkakympin haasteen pariin! Tässä haasteessa tehdään hauskasti aukeava keinukortti eli swing card tai flip card. Yhden taitoksen sijaan kortissa onkin kolme taitosta, ja keskiosasta molempiin suuntiin ulkonevaksi leikattu keskuskuvio keinahtaa korttia avattaessa toisin päin. Ohjeita löytyy esimerkiksi seuraavista linkeistä:

Perusmekanismi. Tässä ohjeessa keskuskuvion vasemmasta puolesta osa jää vasemman sivureunan alle piiloon kortin ollessa suljettuna. Jos haluat keskuskuvion näkyvän kokonaan sekä kortin ollessa kiinni että auki, keskitä keskuskuvion keskikohta ensimmäisen pystytaitoksen, ei koko kortin, keskelle.

Stanssin kanssa. Keskitä symmetrisen stanssin keskikohta ensimmäisen pystytaitoksen keskelle ja leikkaa videon ohjeen mukaisesti vain pystytaitosten ulkopuolilta.

Vielä avuksenne hieman mittoja: Tarvittava korttipohjan leveys = toivottu suljetun kortin leveys + keskitaitoksen leveys kerrottuna kahdella. (Esim. 14 cm leveään korttiin 4 cm taitoksella tarvitset siis 22cm leveän kartongin.) Keskitaitoksen kannattaa olla minimissään 2,5 cm, jotta kortti seisoo kunnolla, mutta kuitenkin kapeampi kuin keskuskuvion leveys. Kortin korkeus on suoraan se, minkä korkuiseksi kartongin leikkaat.

Tekniikkakympin säännöt löytyvät täältä. Sponsorina on tässä haasteessa Lumikellot.
DT-työt:

perjantai 1. huhtikuuta 2016

Tekniikkakymppi #1 Ponnahduskortti

Tervetuloa Koukussa kortteihin Tekniikkakymppiin! Ensimmäisenä haasteena on teistä ehkä osalle jo vanha tuttu ponnahduskortti eli pop up card. Mikä tahansa korttia avattaessa esiin ponnahtava ja suljettaessa uudelleen litteäksi taittuva rakennelma kelpaa tähän haasteeseen. Tässä esimerkkivideo laatikkomalliseen ponnahdusmekanismiin.

Luethan Tekniikkakympin uudet säännöt täältä! Haasteeseen osallistutaan siis kommentoimalla alle, ja aikaa on 6.5. asti kaikissa kymmenessä haasteessa.
Sponsorina tässä haasteessa toimii Kirjokas.
DT-kortit:




 Mari