keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Ylläpito esittäytyy

Elämä on jatkuvaa muutosta. Liikettä jokaiseen mahdolliseen suuntaan. Kaikkea ei voi - eikä pidäkään voida suunnitella. Myös Koukuissa Kortteihin ylläpidossa on elämää ja muutosta.

Helmikuun aikana oli DT-haku ja saimme kuin saimmekin houkuteltua mukaan Sannan, joka ansiokkaasti on Vintage haastetta pyörittänyt jo hetkisen. Mari ja Anu-Riikka jatkavat. Katjakin mahdollisesti palaa aikanaan. Nyt onkin hieno hetki - tässä esittäytyy Ylläpito vuosimallia 2016


Sanna
Olen Sanna Saksija -nimellä blogia pitävä kieltenopettaja ja kahden lapsen äiti Tampereelta. Lähtöisin olen kuitenkin Pohjois-Lapista. Huomasin paperiaskartelun olevan oma juttuni jo lukioikäisenä, mutta rakkaimmaksi harrastuksekseni kortinteko muotoutui 2009, kun aloin tehdä tilauskortteja ystävilleni, ja saman vuoden elokuussa perustin blogini. Koukussa kortteihin -yhteisöön liityin ihan sen alkumetreillä. Yhteyden saaminen muihin kortteiluun hurahtaneisiin internetin myötä toi aivan uuden ulottuvuuden alkujaan melko yksinäiseen harrastukseen, ja käyn myös mielelläni tutustumassa kanssa-askartelijoihin ”livenä” askartelutapaamisissa.

Kokeilen mielelläni erilaisia kortintekotekniikoita, joten blogistani löytyy sekä vintage-, leimailu-, paperileikkely-, 3D-, ATC- että erikoistaittelukortteja. Gelli plate -monoprinttialusta taitaa olla uusin ihastukseni. Yhteistä kaikille paperiaskarteluilleni on viimeistelyn pikkutarkkuus. Olen hitain tuntemani askartelija! Minulla ei yleensä aloittaessani ole selvää kuvaa siitä, miltä valmis työ tulee näyttämään, vaan sovittelen materiaaleja fiiliksen pohjalta sitä mukaa, kun työ edistyy. Parhaimmillaan siinä näpertelyyn keskittyessäni koko ulkomaailma katoaa, eli askartelu tuottaa niitä ihania flow-elämyksiä, jotka tekevät mielelle hyvää.Mari
Olen kahden lapsen äiti ja yhden miehen vaimo Pohjanmaalta, punaisesta hirsituvasta. Käsityötaitojen opettelu on alkanut jo pienestä tytöstä ja käsillä tekeminen on siitä asti kuulunut 'repertuaariin'. Korttiaskartelun aloittamista en tarkasti muista, mutta Itte tehty -blogin todistusaineiston perusteella ainakin vuodesta 2009. Aluksi tein kortit samalla pöydällä helmitöiden kanssa, mutta helmet ovat saaneet vuosien mittaan väistyä laatikoiden perälle korttitarvikkeiden tieltä. Ehkä taas jonain päivänä ;)

Korttiaskartelun lisäksi tulee välillä heiluteltua puikkoja ja virkkuukoukkua television ääressä. Sopivan tilan ja tarpeen sattuessa pystytän myös kangaspuut kanssa-asujien tientukkeeksi. Eniten pidän leimakuvien värittelystä ja siksi tekemissäni korteissa onkin yleensä aina leimakuva. Työni taloushallinnon ammattilaisena haastaa joka päivä, joten korttiaskartelun ja käsitöiden kuuluu olla pelkästään kivaa, haasteita en enää kotona kaipaa :) 


Anu-Riikka
Olen reilun neljäkymmentä vuotta elämää ihmetellyt naisihminen Pirkanmaalta. Perheeseen kuuluu kaksi lasta, puolisko ja pieni koira. Päivätyöni teen erityisluokan opettajana ihanien kehitysvammaisten oppilaiden parissa ja illat kuluvatkin enemmän tai vähemmän askarrellen.


Piirtäminen ja vesiväreillä värittäminen ovat olleet minun tapani hengittää aina. 2010 löysin ystävän avulla Koukussa Kortteihin sivustolle ja siitä se alkoi – blogin pitäminen Aromaattista arkea askarrellen ensin Vuodatuksessa ja nyttemmin Bloggerissa. Pian löysin itseni tutkimasta myös muita askartelun salaisuuksia ja tänä päivänä ihan ehdottomasti eniten teen Artjournalia eli ”kuvitettua päiväkirjaa”. Olen julkisesti tunnustautunut sekakäyttäjäksi, mitä askarteluvälineisiin ja materiaaleihin tulee. Ehkä suurin saavutukseni oli kesällä 2015 pitämäni taidenäyttely Mouhijärven kirjastossa. Ilokseni saan olla mukana tekemässä juttuja Paperillaan ja muutaman kurssin olen pitänyt myös mixedmedia-tekniikoista. Mikäli kurssit kiinnostavat keväällä on mahdollisuus osallistua niihin vaikkapa Askartelu Pirtillä.


Tällaiset tyypit siis yrittävät toimia haastaen, innostaen ja inspiroiden. Tervetuloa mukaan!

1 kommentti:

  1. Ihanat esittelyt ihanista ylläpitäjistä. Kiitos teille ja me muut saamme nauttia teidän ideoista!

    VastaaPoista