lauantai 6. helmikuuta 2016

Klassikkovirheet TopThree

Puhun vain omasta puolestani ja ehkä olen asian kanssa yksin. Tai sitten en. Mutta voin tunnustaa, että minulla on muutama jo "klassikkvirheeksi" luokiteltava virhe, joka toistuu lähes joka kerta kun teen kortteja. Kerta toisensa perään. Aina vain uudelleen... Ajattelin jakaa kolme yleisintä kanssasi huvikseni ja nauraakseni itselleni (ennen kaikkea), mutta myös siksi, että haluaisin kovasti kuulla onko ehkä sinullakin näitä "klassikkovirheitä"?

Klassikkovirheeni nro 1.
Kokoan nykyisellään kortit useimmiten n.1 cm suuntaansa korttipohjaa pienemmälle kuvio/kehyspaperille, jonka sitten valmiina kiinnitän korttiin. Virhe tapahtuu viimeissä vaiheessa ja on peruuttamaton - koko kortti höskä on tiukasti kaksipuoleisella teipillä kiinnitettynä niin, että on oikeinpäin kortin avaussuuntaan tai -vielä pahempaa - saranasuuntaan ...well. Sanomattakin selvää, että nämä kortit päätyvät mappi Ö:hön tai annettavaksi todella rakkaalle ja läheiselle, joka hyväksyy perus pulmani. Klassikkovirheistä tämä näkyy myös artjournal aukeamillani - kuvat ovat välillä lukusuuntaan nähden ylösalaisin.

Klassikkovirheeni nro 2.
Tämäkin liittyy kortin viimeiseen vaiheeseen. Ja on lähinnä silmää ärsyttävä - itseasiassa joskus niin paljon, että loppuratkaisu on sama kuin edellä.  Liimata tupasautan ao. kehyspaperin vinoon. Totaalisen selkeästi ja silmin havaittavasti vinoon.Tämä on todella ärsyttävää. Pieni vinous ei haittaa,vaan ehkä korostaa kortin käsintehtyä leimaa, mutta rajansa kaikella...

Onneksi olen tähän saanut ohjausta Maikkikselta.
Kiinnitettyäsi teipit, avaa niitä alkuun.

Asettele oikeaan kohtaan (käytä hyväksi avattua teipin tarrautumista) ja irrota teipit.
 Kikka toimii ja auttaa myös klassikkovirheen 1. kohdalla, mikäli huomaat virheen ennen kuin irrotat teipit. :)

Klassikkovirhe 3.
Tämä on ehkä virheistäni se tyypillisin. Leimailu ei kuulu päivittäiseen toimintaani. Toistuvasti leimaan toivotustekstejä ylösalaisin. Kuten alla. Ratkasu: Leimata väärinpäin keikahtaneen tekstin päälle samaa tekstiä --- voilá! upeaa taustaa syntyy hetkessä. Tämän jälkeen kannattaa leimata oikein päin toivotus myös, johonkin kohtaan.


Laitahan kommentoiden, onko sinulla klassikkovirheitä? Ja jos on, miten selviät niistä? Mukavaa kortteilun täyteistä viikonloppua...


P.s. Muistathan, että huomenna aukeaa Y-S-T-I-Sliikkuja. <3

6 kommenttia:

 1. Hauskaa, että muutkin mokaavat! Tuo korttipohjaan väärinpäin kiinnittäminen on kätevä korjata leikkaamalla kansi irti, ja kiinnittämällä se telinekorttiin.
  Itse keksin usein ihan lopuksi lisätä korttiin vielä haaraniitin tai muun sellaisen koristeen, jonka tausta jää kannen sisäpuolelle rumasti näkyviin. Yritän siksi muistaa kiinnittää kannen korttipohjaan vasta ihan valmiina.

  VastaaPoista
 2. ihanaa että muutkin juu yleensä se kuva on väärinpäin mutta aikasta klassikoksi on tullut viime hetken tippa liimaa väärään kohtaa ja sit saa miettii että milläs nyt ton piilotan eli pikku koristeet on aika kovin käytössä että ne kaikki liima tipat on piilossa. toinen tietty on että teksti on usein myös vinossa.

  VastaaPoista
 3. Oma klassikkomokani on leikkurilla leikkaamisessa. Jostakin kumman syystä desimaalin omaavista mitoista tulee sentin lyhyempiä: esimerkiksi tarkoitus on saada 14,8 cm kortti mutta leikkaan 13,8 cn!

  VastaaPoista
 4. Vau melkein miun mokat on tuossa ja sitten se viimeinen moka kun leimaat tekstin valmiseenkorttiin niin tiputat palikan viimehetkellä näpeistä ja ihan prinkkalaan meni koko kortti

  VastaaPoista
 5. Niin tuttua!
  Joskus valmiiksi taustapaperin päälle koottu kortti ei mahdukaan korttipohjaan!
  Yleensä menee pahiten pieleen, kun valmiiseen korttiin alkaa jotain pientä korjata. Helmiainetta tuleekin pullosta ISO pisara tai "yskähdys" nätin helmen sijasta.

  VastaaPoista
 6. Tesktistä jäi osa pois..laitoin uusiksi. Aivan samoja kortteilu klassikoita täälläkin..tuo vinous yleisin ongelma, kiitos hyvästä korjausvinkistä! Samoin kuin tuon tekstin kanssa.. kun leimaan tekstin ensin vinoon, niin sitten leimaan tekstin toiselle kartongille (hiukan tekstiä isompi kartonki) ja kohoteipeillä kiinni vinon tekstin päälle. Joskus onnistun leikkaamaan leikkurillani aluspaperin täysin vinoon ja siinä sitten ihmettelen, jos paperia ei ole enempää, mutta olen laittanut sitten jotain nauhaa tms. siihen vinon päälle koristeeksi korttiin...

  VastaaPoista